Buikvet verliezen door te knuffelen (of door seks) - Phoenix Lifestyle

Buikvet verliezen door te knuffelen (of door seks)

Jij kan de eerste van deze generatie zijn, die niet een sukkel is.
Hiervoor heb je alleen nog maar een klein beetje kennis nodig. Kennis waardoor je begrijpt wat er in je hersenen en in je lijf gebeurt. Vervolgens kun je zelf keuzes maken, in plaats van alles maar te proberen. Dit zorgt ervoor dat het behapbaar is en nog belangrijker: dat je het gaat doen. Je weet namelijk al zo veel, maar wat doe je er mee?

Slapend buikvet verliezen

Je wilt dat de effort die je steekt in beweging en sporten ook gaat bijdragen aan het verminderen van buikvet. Om niet die sukkel te zijn die maar wat doet zonder resultaat, moet je weten dat je daarvoor optimale nachtrust nodig hebt. Natuurlijk klinkt dieper slapen en uitgerust wakker worden best goed. Maar hoe doe je dat? Wat is daarvoor nodig? Wat er in ieder geval voor nodig is, is aandacht van jou en de bereidheid om daar energie in te steken.

Om te zorgen dat je uitgerust wakker wordt, is het belangrijk om op te letten hoe laat je naar bed gaat en hoe laat je weer opstaat. Vervolgens ga je het optimaliseren door slaapvensters aan te houden van 1,5 uur.
Je slaapt dus een van onderstaande slaapvensters:

 • 1,5 uur
 • 3 uur
 • 4,5 uur
 • 6 uur
 • 7,5 uur
 • 9 uur

Niets meer, niets minder en vooral niets ertussenin

De enige tijd die je bij het slaapvenster mag optellen is de tijd die je nodig hebt om in slaap te vallen. Dat verschilt namelijk, de een raakt zijn kussen en is weg (reken 5 minuten) de ander doet er een half uur over. Je slaap maakt vervolgens een hele slaapcyclus door en wordt wakker op het moment dat je lichaam er ook klaar voor is.

Verschilt het per dag hoe lang het duurt voor je in slaap valt?
Dan is het belangrijk om veranderingen aan te brengen in de paar uur voor je gaat slapen. Om ontspannen in bed te liggen, zul je moeten afschakelen. Wat helpt is om minimaal een half uur voor het slapen niet meer naar een scherm te kijken. Dan krijg je geen blauw licht meer binnen en je kan ook geen appjes meer lezen waar je over gaat malen. Een andere tip is om voor het slapen je gedachten op te schrijven. Dan zijn ze uit je hoofd en val je sneller in slaap.

Die diepere slaap ga je bereiken door te zorgen dat je slaapkamer goed donker is, dat je het licht dimt een uur voordat je gaat slapen, en dat je GEEN blauw licht meer binnenlaat van je telefoon, laptop, televisie en andere schermen. Dat klinkt easy peasy…

Hoe kun je dan nog ontspannen, zonder scherm?

Het is juist zo lekker om een serie weg te kijken, of een spelletje op de telefoon te spelen. Ontspannen is zo makkelijk nog niet.

We bedenken steeds meer activiteiten om te kunnen ontspannen. Hoor je al hoe krom dit klinkt? Maar waar doe je nou goed aan, hoe ontspan je écht? We willen immers dat het stress hormoon cortisol omlaag gaat, wat vervolgens bijdraagt aan het verminderen van buikvet.

Ook ik maakte hier nog ‘fouten’ in…

Zo ging ik op zomervakantie in 2019 met een stapel boeken die ik in het jaar had verzameld. Dit waren voornamelijk boeken over zelfontwikkeling, strategie en mindset. Goed idee om veel te lezen in de vakantie. Echter is het niet erg ontspannend als dit veel nieuwe ideeën geeft voor je business. Door ontspanning komt er wel ruimte voor creativiteit, maar als je het dan ook wil uitvoeren/opschrijven omdat je op dat moment geïnspireerd bent, is het wel effectief, maar gaat het zijn doel wel voorbij.

Ik maakte het mezelf nog moeilijker door een alcohol loze periode in te gaan van zes maanden. Deze viel ook nog eens in deze zomervakantie van 2019. Toen werd me pas duidelijk hoe moeilijk het is om het aan staan van je gedachten te beïnvloeden zonder daar middelen voor te gebruiken, die zorgen voor een snel resultaat. Alcohol en bepaalde soorten drugs zorgen voor directe ontspanning. Er zijn echter nog meer mogelijkheden om te ontspannen. Het is belangrijk dat het hormoon oxytocine wordt aangemaakt.

Dit bereik je bijvoorbeeld met de volgende bezigheden:

 • Aaien van een hond of kat
 • Knuffelen
 • Seks
 • Masseren
 • Masturberen

Maar ook met:

 • Netflixen en/of series kijken
 • Scrollen op je telefoon

Dat laatste zorgt dan wel voor de aanmaak van oxytocine, maar het zorgt er ook voor dat je blauw licht binnen krijgt. Naast het feit dat er enige vorm van stress is, door bijv. negatieve beïnvloeding van social media en binnenkomende mails. Er zijn dus ook combinaties die niet voor het gewenste resultaat zorgen.

Aan de slag!

Wil je een actieplan met de juiste combinaties voor jou? In de cursus Anti-buikvet zitten de juiste ingrediënten. Je maakt makkelijk binnen 2 uur een actieplan. De video’s duren bij elkaar slechts één uur. De meeste tijd zal zitten in het nadenken over de keus die je gaat maken. Waar ga je ‘nee’ tegen zeggen en waar ga je juist wel je energie in steken? Je gaat het actieplan zo in elkaar zetten dat je kunt zorgen dat het je energie oplevert, in plaats van dat het je energie kost. Heb je deze tijd er voor over om eindelijk resultaat te krijgen in het verminderen van buikvet?

Je hebt dan ook direct resultaat van alle effort en investeringen die je er al in hebt gestoken de afgelopen maanden of zelfs wel jaren. Dubbele winst dus!

Verder lezen?

Natuurlijke manieren om gelukshormonen te verhogen: Hét geheim van je eigen geluk maken!

We weten allemaal dat we hormonen hebben en dat ze ongelooflijke invloed hebben op onze gesteldheid. Toch houden we hier vaak in onze levensstijl te ...

Wat is de betekenis van Cellulites

Hoe kom je af van Cellulitis? Het is geen ziekte, het is niet lelijk. Nu wellicht voel je gelijk weerstand. Dat klopt, de emotionele betekenis ...

Voor de ondernemende man

De man wil op zijn best zijn op de zaak. Voldoening halen uit zijn bedrijf. Een voorbeeld zijn voor zijn personeel. Ruimte hebben om nieuwe ...

1 reactie op “Buikvet verliezen door te knuffelen (of door seks)”

 1. Pingback: FRUSTRATIES rondom buikvet - Verminder buikvet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phoenix Lifestyle draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders