Plaatselijk buikvet verbranden - Phoenix Lifestyle

Plaatselijk buikvet verbranden

In de sportschool riep ik altijd in mijn groepslessen dat je helaas NIET plaatselijk het vet op je buik kan verbranden. De dames in mijn groepslessen wilde altijd buikspieroefeningen doen om te zorgen dat die buik platter zou worden. Toen vertelde ik al dat daar wel meer voor nodig is. Toentertijd bedoelde ik daarmee cardio training, dus de vetverbranding verhogen én gezond eten.

Nu weet ik beter. Mijn voorgevoel bleek helaas waar. Je kunt vetverbranding niet alleen verhogen door gezond eten en bewegen. Om die buik weg te krijgen is nóg meer nodig.

Buikvet is complex!
Dat is ook waarom vooral vrouwen er altijd zoveel vragen over stellen. Ze vragen me het hemd van het lijf, want bij iedereen lijkt het anders.

De meeste vragen krijg ik toch wel over voeding. Is het nou wel of niet goed om brood, pasta en rijst te laten staan. ‘Hoe kan het dat mijn man en kinderen het wel kunnen eten en als ik ernaar kijk al dik van wordt’ is een vraag die ik vaak krijg. En voeding is dus nog eigenlijk maar een klein onderdeel van het probleem en de ergernis die buikvet heet.

Vet is ook een cruciaal onderdeel van je lichaam. Wat de meeste mensen niet weten is dat vet een orgaan is. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie.

Het boek VET Belangrijk laat zien hoe vet écht werkt en is een must read voor iedereen die wil weten hoe je op een slimme en effectieve manier een gezond gewicht kunt bereiken én behouden.

In het boek: VET belangrijk worden de laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en (over)gewicht verhelderend uitgelegd. De factoren die hierbij in kaart worden gebracht en van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik, en tal van andere verbogen dikmakers.

Wat doet slaaptekort of gebrek aan slaap met je gewicht?
De hongerhormonen gaan omhoog bij gebroken nachten. Het stress hormoon cortisol gaat omhoog
Dus daardoor komt die welbekende snacktrek. Denk aan de pizza en shoarma na het stappen.

Gebrek aan slaap en het stress hormoon cortisol omhoog dus krijg je zin in vette bek. En jij maar denken dat het door de biertjes kwam.

Wat verstaan we eigenlijk onder goed slapen?

Om precies te zijn 7,5 uur per nacht aan aangesloten slapen. Meestal wordt gezegd tussen de 7 en 8 uur.

Wat verstaan we dan onder niet goed slapen.
• Hard snurken,
• slaapapneu (korte ademstilstanden),
• plassen in de nacht,
• wakker worden en gaan piekeren,
• nachtdiensten,
• of op een andere manier verstoorde slaap-waakritme.

Slaaptekort geeft ‘snacktrek’ oftewel trek in voeding met hoge calorieën.
Al na één nacht van minder dan vijf uur slaap treedt namelijk verstoring van het hongerhormoon op.
Slaaptekort kan de glucosespiegel doen stijgen doordat cellen ongevoeliger worden voor insuline.
Bij structureel minder dan zes à zeven uur slapen neemt de kans toe op:
1. Obesitas,
2. Diabetes én
3. Hart- en vaatziekten toe.

Suiker eten in de avond is ook funest.
Normaal stijgt je insuline in het bloed geleidelijk gedurende de nacht. En zou je normaal na zo’n 7 uur a 8 uur wakker worden hierdoor.
Als je in de avond suikers eet herken je waarschijnlijk wel dat je tussen 3 en 4 uur wakker wordt.
Een goede reden dus om het liefst helemaal niets eten zo’n drie uur voor het slapen gaan.
Wil je toch iets eten, eet dan wat vetten of eiwitten zoals een handje ongebrande noten of een gekookt eitje.

Om een goede balans te krijgen in de driehoek van beweging, voeding en rust is het wat mij betreft nodig om de kennis over buikvet te hebben. Juist omdat buikvet zo schadelijk is en het grootste gevaar voor welvaart ziekten als diabetes type 2, hoge bloeddruk en 12 soorten kanker.

Wil jij je kennis over buikvet vergroten? We hebben alles wat je erover moet weten gebundeld in een online cursus. In één uur leggen we je precies uit wat je erover moet weten zodat jij je stress en slaap kan aanpakken en je buikvet kan verminderen.

Lees hier precies wat de cursus inhoudt.

Of ga gewoon aan de slag, je wint altijd!

Verder lezen?

Natuurlijke manieren om gelukshormonen te verhogen: Hét geheim van je eigen geluk maken!

We weten allemaal dat we hormonen hebben en dat ze ongelooflijke invloed hebben op onze gesteldheid. Toch houden we hier vaak in onze levensstijl te ...

Wat is de betekenis van Cellulites

Hoe kom je af van Cellulitis? Het is geen ziekte, het is niet lelijk. Nu wellicht voel je gelijk weerstand. Dat klopt, de emotionele betekenis ...

Voor de ondernemende man

De man wil op zijn best zijn op de zaak. Voldoening halen uit zijn bedrijf. Een voorbeeld zijn voor zijn personeel. Ruimte hebben om nieuwe ...

2 reacties op “Plaatselijk buikvet verbranden”

    1. Hoi Sophie, wat een goed voornemen. Om je te kunnen helpen ben ik benieuwd naar hoe je vetverbranding en je hormonen werken, anders kan ik je nog geen advies geven. Kom je voor een vetverbranding check, dan kunnen we het samen uitpluizen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phoenix Lifestyle draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders