Stop plassen in de nacht! - Phoenix Lifestyle

Stop plassen in de nacht!

Plassen in de nacht is vervelend!

Je blaas moet het in principe een nacht kunnen volhouden zonder dat je naar het toilet gaat.

Leeftijd blijkt hier wel een rol in te spelen, want de werking van je lichaamsfuncties worden minder naarmate je ouder wordt. Als het dan bij die ene keer blijft dat je ‘s nachts extra naar het toilet moet. Geen probleem. Maar heb je er elke nacht last van en word je minstens twee keer per nacht wakker omdat je moet plassen? Dan is het tijd om te kijken naar de oorzaken en oplossingen.

 

Oorzaken vaak ‘s nachts plassen

In principe kan het allemaal heel onschuldig zijn: je hebt ‘s avonds te veel gedronken, je houdt meer vocht vast dan normaal of je hebt vlak voor het slapen gaan nog wat gedronken.

In een aantal gevallen heeft nachtelijk plassen toch een andere reden. Een overactieve blaas, een goedaardige prostaatvergroting, een gespannen gevoel of een periode van stress bijvoorbeeld.

Mijn beste tip:

Mindset.

Besluit om in de nacht niet meer te plassen.

Zorg dat je onderstaande 3 tips toepast.

Je wordt namelijk altijd in de nacht wakker, je gaat dan over in het volgend slaapvenster.

Op dat moment bedenk jij dan dat je beter kunt gaan plassen zodat je er straks niet wakker van wordt. Dat is onzin! Besluit gewoon om jezelf om te draaien. Zolang je namelijk niet rechtop komt is er geen druk op de blaas en hoef je dus niet te plassen. Dit wil niet zeggen dat je blaas niet vol zit. Zolang je blijft liggen is er geen druk op de blaas en kun jij gewoon slapen.

 

3 tips om nachtelijk plassen te minderen

Belangrijk is om na te gaan waardoor je er ‘s nachts vaker uit moet. Ga na wat je bijvoorbeeld allemaal na 20:00 uur ‘s avonds doet en hebt gedronken. Zijn het oorzaken die je kunt vermijden en schrappen uit je dagelijkse routine? Gelijk doen! Als dat niet zo makkelijk is, dan hebben we 3 tips voor je om je toiletbezoeken ‘s nachts te verminderen.

 

Tip 1: ga overdag vaker met je benen omhoog zitten

Merk je dat je overdag vocht vasthoudt? Pas dan deze tip toe, op deze manier kan je lichaam makkelijker het vocht mobiliseren. Het perfecte excuus voor een avondje languit op de bank.

 

Tip 2: drink ‘s avonds na 20:00 uur niets meer

Vermijd vooral koffie, want die maakt je blaas overactief.

Zet een wekkertje om 19:30 en drink dan je laatste kopje thee of water.

 

Tip 3: train je bekkenbodemspieren

Dit helpt bij het ophouden van je plas en het goed uitplassen als je toch je bed uit moet.

Bodytec zorgt voor hele sterke bekkenbodemspieren van binnenuit.

Werken bovenstaande tips niet en moet je er nog steeds vaak ‘s nachts uit? Ga dan naar je huisarts. Frequent plassen kan namelijk ook andere oorzaken hebben. Een tip is om alvast een in een boekje bij te houden hoe vaak je moet plassen, wanneer en hoeveel. En schrijf eventueel ook op wat je de avond van tevoren hebt gedronken.

 

Verder lezen?

Natuurlijke manieren om gelukshormonen te verhogen: Hét geheim van je eigen geluk maken!

We weten allemaal dat we hormonen hebben en dat ze ongelooflijke invloed hebben op onze gesteldheid. Toch houden we hier vaak in onze levensstijl te ...

Wat is de betekenis van Cellulites

Hoe kom je af van Cellulitis? Het is geen ziekte, het is niet lelijk. Nu wellicht voel je gelijk weerstand. Dat klopt, de emotionele betekenis ...

Voor de ondernemende man

De man wil op zijn best zijn op de zaak. Voldoening halen uit zijn bedrijf. Een voorbeeld zijn voor zijn personeel. Ruimte hebben om nieuwe ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phoenix Lifestyle draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders