Onze missie een 'gezonde levenstijl' voor de volgende generatie - Phoenix Lifestyle

Onze missie een ‘gezonde levenstijl’ voor de volgende generatie

Het probleem BUIKVET heb ik me in vastgebeten omdat dit wel mijn missie en daarmee ook mijn frustratie raakt. Heb de onlinetraining: Anti-buikvet neergezet met de intentie om mijn beste werk neer te zetten zodat ik rustig kan sterven. Aldus de woorden van mijn mentor en coach Tibor Olgers.

Mijn grootste frustratie is dat de maatschappij ongezond is (geworden).

Dat we het normaal vinden dat 80%-90% wat in de supermarkt ligt allemaal bewerkt is én dus niet gezond is.

Dat het normaal is geworden dat jij de kinderen naar school, clubjes en speeldates brengt. Het huishouden doet én ook nog werkt om je boodschappen en benzine te kunnen betalen.

Dit is stress! Pure stress.

We vinden dit normaal en dus is het ook normaal dat we buikvet hebben.

Want buikvet ontstaat door stress.

En dat we ziek zijn is ook normaal, daar halen we wel een pilletje of pijnstiller voor.

Twaalf soorten kanker komen voort uit buikvet.

Ofwel kanker is blijkbaar ook normaal geworden.

Buikvet is niet normaal.

 

En mijn missie is om een gezondere leefomgeving te bouwen voor de volgende generatie. Waarin het normaal is om te bewegen, 3x per dag te eten, schoon water te drinken, te verbinden met mensen en de natuur, alleen functionele stress toe te laten in je leven en weten hoe je daarmee om kan gaan.

Ik ben begonnen met mijn eigen kinderen. Heb ze weggehaald uit ‘de maatschappij’ van de gewone school. Ze hoeven geen CITO toetsen meer te doen. Zich niet te bewijzen.

Ze mogen spelen, hutten bouwen in het bos.

Krijgen soep en sla voor lunch.

Leren wat ze kunnen gebruiken uit de natuur en hoe ze kunnen teruggeven.

Leren in contact te blijven met wie ze al ‘zijn’.

Niets hoeven worden wat de maatschappij heeft bedacht.

Ze mogen nu al leren wat het is om te kiezen.

Te kiezen voor zichzelf en hun daar zoveel mogelijk ervaringen in meegeven.

(de school heet Novi Mundi)

We leven in een drukke maatschappij waarin het steeds moeilijker wordt om een gezonde keuzes te maken. Ik doel niet alleen op gezonde keuzes maken in wat je wel eet of juist niet eet. Maar ook in beweging en bovenal is rust belangrijker dan ooit. Al die prikkels die er dagelijks voor zorgen dat we reageren op ‘dingen’ die onze aandacht trekken. Je wordt geleefd!

Ik moet nog ff ‘die’ bellen….

Dat app’je beantwoorden..…..

Moet ook nog even cadeautjes bestellen voor die twee verjaardagen dit weekend.

Vragen aan je collega of hij het je ook nog even per mail stuurt, zodat je het niet kan vergeten.

Die ene tip voor een nieuwe Netflix serie ergens opslaan, voor als je tijd op de bank te ploffen.

Op tijd naar bed! Wanneer dan, hoe dan?

Dit is toch allemaal ‘gewoon’ orde van de dag?

Over bewegen kan ik ook kort zijn. Je sport of je sport niet. Dagelijkse beweging zit niet meer verweven in deze maatschappij en in de kou ga je ook minder snel een blokje om, wel of geen hond. Natuurlijk pak je lekker de auto, helemaal als je stoelverwarming hebt. Ik snap het wel!

Je weet dat beweging goed voor je is, je weet dat groenten gezond zijn. Maar we zijn ook mega goed in het hebben en vinden van excuses. Je moet toch ook genieten van het leven, toch?!

Dus dan is de vraag, wanneer geniet je van het leven dan? Het moment dat je dan eindelijk op de bank ploft met een thee’tje of een wijn’tje? Of als je één keer in het kwartaal, in je agenda hebt kunnen inplannen, dat je een dagje naar de sauna kan? Of als je op vakantie gaat 1 of 4 keer per jaar?

Wat is er echt nodig om van je leven te kunnen genieten? Ah daar is ie weer, gezondheid! Pijn, vermoeidheid, welvaartsziektes of griepjes kunnen we niet gebruiken op het moment dat we dan eindelijk de tijd hebben om te kunnen genieten van het leven.

Wat zou je er dan voor over hebben om gezond te zijn? Ik zeg alles! En mensen die helaas niet in goede gezondheid zijn, ook. Als je de keus dus hebt om nu te starten met een gezonder leefstijl zou je dat dan willen? Zou je het ook doen? Of bedenk je nu de datum waarop je zou kunnen starten? Het kan ook zijn, dat je excuses hebt om het niet te doen!

We werken hard, we rusten weinig maar gelukkig genieten we hard. Want dat hebben we echt verdiend. Vind ik ook!

Zouden we die rust plannen dan vinden we rust vinden om ook beweging en gezonde voeding in te plannen. Mijn visie is dat alles start met de diepere laag. Voor vrouwen de connectie met hun buik en voor mannen de verbinding met hun hart. Wat je daarvoor nodig hebt is rust in je hoofd en geautomatiseerde gezonde gewoontes. Net zoals je 2x per dag standaard je tandenpoetst. (op z’n minst, hoop ik!)

Ik ben van mening dat je hierin begeleiding nodig hebt, een stok achter de deur, iemand die erom geeft dat jij doelstelling stelt en ze ook haalt. Die door je excuses heen prikt. Bekend is me alle excuses: te druk, geen tijd, andere prioriteiten. Over de variatie in excuses kan ik een heel boek schrijven.

Start dus met een trainen! En  je hebt echt persoonlijke begeleiding nodig. Is het niet in bewegen of voeding dan is het in verantwoordelijkheid nemen voor je rust. Ergens in deze drie elementen zit een uitdaging, klopt dat?

Dit is ook de reden dat we een prachtige studio hebben in Veenendaal, Phoenix Lifestyle waarin we de driehoek: bewegen, rust en leefstijl bij elkaar brengen en zorgen er vanuit de juiste schakel beweging komt in deze gouden driehoek. Zodat er een opwaartse spiraal ontstaat.

Bij Phoenix Lifestyle hebben we al meer dan 500 mensen geholpen om hun buikvet te verminderen. En al deze kennis die we op al deze verschillende mensen hebben toegepast is gestopt in de Online cursus Anti-buikvet. Het voordeel van deze fysieke locatie is dat Zodat we jou kunnen helpen op de plek waar jij nu bent.

 

 

Verder lezen?

Natuurlijke manieren om gelukshormonen te verhogen: Hét geheim van je eigen geluk maken!

We weten allemaal dat we hormonen hebben en dat ze ongelooflijke invloed hebben op onze gesteldheid. Toch houden we hier vaak in onze levensstijl te ...

Wat is de betekenis van Cellulites

Hoe kom je af van Cellulitis? Het is geen ziekte, het is niet lelijk. Nu wellicht voel je gelijk weerstand. Dat klopt, de emotionele betekenis ...

Voor de ondernemende man

De man wil op zijn best zijn op de zaak. Voldoening halen uit zijn bedrijf. Een voorbeeld zijn voor zijn personeel. Ruimte hebben om nieuwe ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Phoenix Lifestyle draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders